Inspiráció

Ebben a pontban szerettünk volna néhány fantasztikus gyermekpszihológusra felhívni a figyelmet és arra ösztönözni a szülőket, hogy keressék az írásaikat, előadásaikat  könyvesboltokban vagy egyéb online felületen. A számunkra is irányadó gondolataik és pályájuk nagyban hozzájárult a program alapelemeinek a kidolgozásához. Ajánljuk Őket minden szülő figyelmébe.

Dr. Caroline Leaf

“Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondanak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot!

Ezt a könyvet azzal a céllal írtam, hogy felismerhesd a benned rejlő tehetséget, hogy megérthesd annak felépítését, továbbá, hogy megtanulhasd, hogyan növekedhetsz benne!

Több mint húsz évvel ezelőtt kezdtem el kutatni a gondolkodás tudományát. Sohasem álmodtam volna, hogy a neuronok, dendritek és a sejtek működésének megértése rejtett képességek, adottságok felszabadításához és egy új szabadsághoz vezethet!

E könyv segítségül szolgál a tehetséged útjában álló visszahúzó, akadályozó erők legyőzésében.”

 

A Tehetség vagy! c. könyv bevezetőjéből idéztünk, mely tartalma szinte tökéletesen fedi le az ITS által is vizsgált területeket, melyeket Caroline a “hét fő pillér” – ként emleget. A fantasztikus agykutató egyben mélyen hívő keresztény ember is. Három gyermeke, illetve az ő tehetség “területeik” is hozzá járultak a tudományos kutatatásaihoz. Ezekből a bevezetőkben ízelítőt is adunk. A témával bővebben az ITS előadásain találkozhatnak.