Az iskoláról

Az tehetség az, hogy képes vagy boldogabb és boldogabb lenni, akkor is, ha mások azt mondják, nincs rá lehetőséged.

Az ITS azért hozta létre speciális programjait, hogy gyermekeink mélyen nyugvó, vagy eddig kiaknazatlan képességeit előtérbe hozva, nagyobb esélyt kínáljon a boldogabb, sikeresebb motiváltabb életre.

Azaz, teljesítsenek jobban, legyenek céltudatosabbak használják vagy fedezzék fel egyedi lehetőségeiket, olyan “kódok” épüljenek beléjük, melyekkel még nagyszerűbb és tudatosabb felnőtté válhatnak.

Kik lehettünk volna mi, ha…..? - Ugye felettük már magunknak ezt a kérdést?

Az életet természetesen nem csak mi irányítjuk, azonban van lehetőségünk, megtenni és megérteni a lehető legtöbbet belőle, és ezt tudatosan a saját javunkra fordítani. A “kor” (4-8 év) amelyet vizsgálunk, egy átlagos, de akár a felkészültebb szülő szülő számára is megbecsülhetetlen fejlődési potenciált rejt! Most dől el, kik lesznek a gyermekeink. Egy-egy döntésükkel, milyen útra tévednek. Nagyobb eséllyel lesznek e sikeresebb vagy boldogabb diákok majd később felnőttek?

Az esélyek megsokszorozása egyszerűbb mint gondolnánk, de mégis rejtély, ha nem ismerjük magunkat, a gyermekeinket, vagy nem mérjük fel helyesen a speciális edukáció, a helyes motiváció fontosságát. Az ITS ben nincs olyan szakember, aki ne erre az egy célra koncentrálna. Az esély nem pénz, hanem tudás/ismeret.

Kedves szülők! Már csak azzal is, ha az itt megjelenő tartalmakat tanulmányozza, nagy lépést tett abba az irányba, hogy jobban megértse gyermekét, a lelkében elő vágyait, lehetőségeit. Ha ennél tovább is menne, szeretettel várjuk az ITS egyik bevezető ingyenes előadásán, vagy ingyenes konzultációján.

Az iskola koncepciójáról / Alapkérdések

Tudjuk-e milyen, szülők vagyunk?  Ismerjük-e valóban a gyermekünket? Alkalmasak vagyunk-e felmérni a tehetségét? Elég ismeretünk van-e a “speciális” edukáció fontosságáról?

A gyermekeinkről

A gyermek fejlődésében nagyon pontosan elkülöníthető időszakok vannak jelen, melyekben különösen nagy odafigyelést és támogatást igényelnek.

Előnyök

A program két nap alatt felméri a legfontosabb területeket, melyek a családokban hónapokat vehetnek igénybe. Egyszerre több, mint tizenöt szakember vizsgálja a gyermekeinket…

A szakemberek / talent managerek:

Az órákat neves és elismert, évtizedek óta a területen dolgozó szakemberek írják illetve olyan szakembereket un. talent managereket vonunk be a programba …

A program

A program egyedisége tehát az unikális mérőeszközökben,  a módszertanok összehangolásában és egyedi kiértékelési rendszerében rejlik.

Tehetségkereső területek

A területeket a tematikus helységekben, tematikus szobákban jelenítjük meg. De mit jelent a “tematikus szoba” kifejezés ebben a kontextusban?

Az időtartam

Egy hétvége két nap. Napi 5+1 óra, vagy 4+1 “óra” (korosztály függően, mely 35-55 perces időintervallum) A program délelőtt 9.30 – tól kezdődik.

Az értékelés

Minden szobában egyedi értékelés készül, melyet a program végén egy külön összeállított “könyvben” bocsátunk a szülő rendelkezésére 15-20 oldalban.

Talent bónusz program

Minden, a programban résztvevő gyermek/család a talent program partnereihez, talentkártyát / kedvezménykártyát kap. A partnerek: sportegyesületek, fejlesztőközpontok …